Hoera, ik ben (nog) niet dement!

maandag 3 oktober 2016 14:00

GROESBEEK – Lichte geheugenproblemen, hoe ga je daar mee om? Die vraag staat centraal tijdens koffie mèt op maandagmiddag 3 oktober. Koffie mèt... is bedoeld voor mensen die langdurig voor een ander zorgen te weten: mantelzorgers.

De (gratis) middag begint om 14.00 uur in De Mallemolen aan de Kloosterstraat in Groesbeek. Vaak begint het met het gevoel 'Er klopt iets niet'. En er zijn twijfels. Zijn dit lichte geheugenproblemen of is er meer aan de hand? Hoort dit bij ouderdom? Komt het door de stress?


Liesbeth Joosten kent als gespecialiseerde psycholoog de dilemma's en vragen van familie en vrienden van mensen met beginnende geheugenproblemen (MCI). Tijdens de koffie met… op 3 oktober geeft zij hierover een presentatie. Ze legt uit wat MCI is, wat het betekent voor diegene die hiermee te maken krijgen en hoe je er mee om kunt gaan.

MCI, wat is het? Mensen gaan heel verschillend om met MCI een afkorting van het Engelse Mild Cognitive Impairment. Soms heeft iemand zelf het idee dat het geheugen hapert en denkt de familie ; het valt wel mee. In andere gevallen is juist de familie of vrienden bezorgd en wuift diegene om wie het gaat die zorgen weg aldus Liesbeth Joosten. Een deel van de mensen met MCI krijgt later dementie terwijl bij anderen het geheugen niet verslechtert. Een bezoek aan de geheugenpoli geeft echter niet altijd een duidelijk houvast. Tijdens de koffie met... gaat zij in op de vragen van de aanwezigen. De middag is bedoeld voor alle mantelzorgers in de gemeente Berg en Dal.