Afval bestaat niet: cabaret bij DuurzaamBeek café

woensdag 29 maart 2017 19:30

BEEK - DuurzaamBeek café presenteert 'Afval met cabaret' op woensdag 29 maart om 19:30 uur in Kulturhus Beek.

Berg en Dal is dit jaar met een nieuw inzamelsysteem gestart. De hoogste tijd om het afval in het DuurzaamBeek café onder de loep te nemen vanuit het perspectief van een duurzame samenleving: Afval bestaat niet.

Iedereen heeft er mee te maken.Waar laat je een theezakje, wat doet de DAR met de plasticzak? Waar staan we in de verandering van een lineaire naar een circulaire economie? Het komt aan bod in een programma* met een prikkelende inleiding van plaatsgenoot Gerard van Gorkum, directeur van de ARN-afvalenergiecentrale, die ons een inkijkje gunt op de productie van elektriciteit, warmwater en groengas en zijn visie geeft op afval.

Er volgen vijf pitches:

de DAR over hun manier van inzamelen van afval

de Ontfermberm over opruimen van zwerfafval

het Repaircafé Beek over repareren van spullen

Project afval voorkómen, een uitdaging voor de gemeente

Afvalkwis een test hoe je omgaat met je huisafval

"Op onvoorspelbare momenten veegt cabaretgroep De Gemeentereiniging de vloer met ons aan met humor op maat dus wees gewaarschuwd. De bekende thematafels leveren daarna verrassende ideeën en initiatieven. Het DuurzaamBeek café is daarmee hét platform om elkaar te ontmoeten en samen te werken aan duurzaamheid in Beek. Dump al je afval(vragen) op deze avond, want weet je er geen raad mee dan leg je het voor aan de deskundigen. Wij zien je graag op woensdag 29 maart. Je gaat gegarandeerd niet met lege handen naar huis."

Het volledig programma staat op www.duurzaamheid.nl.