Afbeelding

Wandelen op recept

dinsdag 30 mei 2017 19:30

PERSINGEN - Vrijwel dagelijks verschijnen er onderzoeken over het belang van buiten bewegen, wat groen met mensen doet, dat kinderen beter presteren door een natuurlijke speelomgeving en dat patiënten sneller genezen wanneer ze alleen al uitzicht hebben op groen. Deze thema-avond hierover is op 30 mei om 19.30 uur in de Thornsche Molen, Thornsestraat 20 inPersingen

Inwoners van de gemeente Berg en Dal zitten dus op rozen zou je denken. Maar kloppen die onderzoeken wel wanneer je je hele leven al in de natuur woont? En maken wij als inwoners, ondernemers, zorgverleners en gemeente wel gebruik van de mogelijkheden of genieten alleen toeristen van dat moois? Jana Verboom, senior omgevingsonderzoeker van Wageningen Environmental Research geeft een overzicht van de kennis die er is over de relatie tussen natuur en gezondheid. Met haar motto ' de vele baten van groen ' daagt Verboom de gemeente, ondernemers en aanwezigen uit de 'waarde' van ons buitengebied te herzien.

Na de pauze ligt de focus op de wandelmogelijkheden en wat beter kan. Voor inwoners en toeristen. De ambitie van de gemeente is om wandelgemeente van het jaar te worden. Hoe ze dit wil gaan doen, vertelt Martine Norden, beleidsmedewerker recreatie en toerisme. Er zijn meer ideeën. Toeristische ondernemers willen opstaan als ambassadeurs van het landschap. Er zijn dorpsommetjes in de maak. "We nodigen iedereen uit om mee te praten of nieuwe initiatieven op dit terrein kenbaar te maken. Met uw inbreng worden plannen beter en krijgt het landschap nog meer betekenis. (Organisatie : Werkgroep landschapscommunity; inlichtingen Via Natura: tinywigman@vianatura.nl).