Zomerconcert Groesbeeks Gemengd Koor

vrijdag 23 juni 2017 20:00

REGIO - Deze maand zijn er twee concerten van het Groesbeeks Gemengd Koor (GGK). Het koor heeft de afgelopen jaren heel gevarieerd en verrassend werken uitgevoerd.

Dit jaar is het concert samengesteld uit liederen rond Maria Magdalena. De vrouw die door Christus werd bemind en die door Paus Franciscus werd geëerd met een feestdag, gelijk aan die van de apostelen: “Een grote stap in de waardering van de rol van vrouwen in de kerk", aldus Radio Vaticana.

Het is een gedurfd project. De naam Maria Magdalena komt meermaals voor in de bijbel en wordt genoemd in de evangeliën van Lucas en in die van Johannes. Haar naam wordt ook genoemd in vele legenden. Kortom, deze vrouw inspireerde kathedraalbouwers, schilders, romanschrijvers (de Da Vinci-code!), en componisten.

GGK-dirigent Eugène Ceulemans verzamelde een collectie prachtige liederen aan haar gewijd, variërend van middeleeuwse antifonen via een 18e-eeuwse opera tot hits uit de musical Jezus Christ Superstar, en bewerkte ze waar nodig voor een vierstemmig koor.

Het koor wordt bijgestaan door de sopraan Claudia Wijers en tenor Emiel Hoefnagels en begeleid pianist Leo Driesenaar en barokcelliste Marit Broekroelofs, die ook de gamba zal bespelen.

Het concert wordt uitgevoerd op:
23-06-2017 - 20:00 uur - NH Kerk in Groesbeek
25-06-2017 - 15:00 uur - Ontmoetingskerk Nijmegen.

Entree 10 euro. De kerken zijn een half uur voor aanvang geopend en in de pauze is er koffie, thee en fris.