Grootscheepse actie van politie

Algemeen

RIJK VAN NIJMEGEN – De politie heeft dinsdagmorgen 13 januari drie mannen aangehouden tijdens een grootscheeps onderzoek.

De verdachten zijn een 29-jarige inwoner uit Lent, een 39 inwoner uit Nijmegen en een 30-jarige man zonder woon- of verblijfplaats. De drie worden verdacht van wederrechtelijke vrijheidsberoving, overtreding van de opiumwet en overtreding van de wet wapens en munitie.

Ook werden er doorzoekingen gedaan in een garagebox en zes woningen in Nijmegen, Lent, Groesbeek en twee bedrijfspanden een in Beuningen en een café in Nijmegen. De politie is het onderzoek op 21 oktober 2014 gestart, nadat er een grote hennepkwekerij werd opgerold, waarbij zes mannen uit Nijmegen werden aangehouden. Twee ontvoeringen hebben er ook plaatsgevonden; de politie vermoedt dat beide ontvoeringen en bedreigingen met deze zaak te maken hebben. Beide ontvoeringen hebben volgens de politie grote onrust teweeg gebracht in het Nijmeegse Waterkwartier.

De politie heeft dinsdagmorgen een kleine honderd man ingezet om de diverse doorzoekingen zoveel mogelijk gelijktijdig te laten plaatsvinden. Bij de onderzoekingen werd de politie ondersteund door een speciale eenheid van Defensie. De politie die verder niets kwijt wil over deze zaak, sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Uitgelicht

Digitale krant