Achilles'29 moet nog wachten op kunstgrasveld

Algemeen

GROESBEEK – Alle pogingen ten spijt, de gemeenteraad van Groesbeek ging niet overstag om voor Achilles'29 met spoed een kunstgrasveld te realiseren.

"Het verzoek van Achilles'29 is in behandeling, we volgen de procedure zoals we die gezamenlijk hebben afgesproken liet wethouder Weijers aan de indieners van de motie, de CDA fractie weten. De motie van het CDA had de volgende inhoud:
Overwegende ; dat Achilles dringend behoefte heeft aan het verbeteren en de uitbreiding van de velden,
van Oordeel ; dat uit de informatienota van het college en de informatie van de voetbalvereniging blijkt dat de noodzaak voor het aanleggen van het kunstgrasveld is besproken,
van mening;
dat de behoefte aan een kunstgrasveld door de vereniging in voldoende mate is aangetoond en op dit moment pure noodzaak blijkt
dat voor het uitoefenen van de sport een deugdelijke accommodatie nodig is,
dat de subsidievoorwaarden, op basis van de vastgestelde normen, nog van toepassing zijn,
verzoekt het college;
op korte termijn (november 2015) te komen met een raadsvoorstel waardoor de aanleg van een kunstgrasveld, ter plaatse van het hoofdveld, mogelijk wordt gemaakt."

De overgrote meerderheid van de raadsleden waren het niet met Verheijen eens. Gewoon de procedure volgens zoals bij iedere ander vereniging. Niet afwijken in verband met precedentwerking. Wethouder Weijers liet nog weten dat een aanvraag voor februari binnen moet zijn, dat was bij Achilles'29 niet het geval, desondanks toch in behandeling genomen. Met 19 stemmen tegen en 3 voor ( CDA Fractie) werd de motie verworpen.

Uitgelicht

Digitale krant