Afbeelding

Wie wordt koning(in) tijdens de komende kermis op De Horst?

Algemeen

GROESBEEK - De voorbereidingen van de belangrijkste dag van het jaar bij schutterij Sint-Hubertus De Horst zijn al in volle gang ingezet, want op zondag 21 augustus is weer 'het Koning(in) schieten'. Er is een nieuwe schietbak in elkaar gezet om op eigen terrein te kunnen schieten.

Dit jaar worden de Middeleeuwse voorladers weer uit de kast gehaald. Spannend is wie er op deze dag koningspaar Frans en Anita Eeren zullen opvolgen en het middelpunt zullen zijn tijdens de kermisdagen van 5-6-7 september. Allen worden dan ook uitgenodigd om bij dit jaarlijkse hoogtepunt van de vereniging aanwezig te zijn.

Om 14.15 uur zal de gehele schutterij verzamelen in uniform bij het schuttersgebouw om door de straten van De Horst te marcheren, om deze belangrijke dag aan te kondigen. Aangekomen bij het schietterrein, op parkeerplaats Vendelierstraat 6 De Horst, zal voorzitter Jan Zwartjes zijn openingswoord tot de aanwezigen richten; vervolgens zullen de eerste openingsschoten worden gelost door loco-burgemeester Sjaak Thijssen, gevolgd door geestelijk adviseur Pastor van Gestel, keizer Jeu de Ruyter, koning Frans en eventueel aanwezige ereleden. Vervolgens zal er worden begonnen met het schieten om de prijzen in de schietbakken.

Er is getracht om op deze middag het verblijf voor alle aanwezigen zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Er wordt deze middag voor een drankje gezorgd en de jeugdcommissie zal garant staan voor een hartig hapje.

Rond 17.30 uur zal er worden begonnen met de bekendmaking van de konings-kandidaten, waarna de spannende strijd zal losbarsten om de hoogste titel van deze dag. Als de nieuwe Koning of Koningin rond 19.00 uur bekend is, zal voor het Koningspaar het vendel worden gedraaid, waarna een receptie volgt op het schietterrein.

Uitgelicht

Digitale krant