Scheepswerftheater in november

Algemeen

MILLINGEN - In december 2013 werd scheepswerf Bodewes in Millingen gesloten. Meer dan een eeuw was de scheepswerf de belangrijkste werkgever van het dorp. De werf was Millingen en Millingen was de werf.

"We willen de geschiedenis weer even tot leven brengen: voor de mensen die er zo lang gewerkt hebben, voor Millingen en om de mooie verhalen die we gevonden hebben door te geven. Aan de hand van interviews met oud-medewerkers, gesprekken in het dorp en verhalen uit het Millings jaarboek hebben we een voorstelling gemaakt, het verhaal van de werf van 1896 tot 2013. De voorstelling neemt je mee van het eerste ijzeren schip van directeur Mans Bodewes naar de strijd voor arbeidersrechten, de wederopbouw, plezier, de overname, de welvaart, onzekerheid en hoop tot aan de sluiting van de werf."


De voorstelling laat vooral het verhaal zien van de mensen die het beleefd hebben. Ervaar en beleef het mee op 5 en 6 november. Zaterdag 5 november 15.00 en 19.30 uur; zondag 6 november 15.00 uur. De locatie is: O.E.V. Heerbaan 190. De kaartverkoop begint in september.
Meer informatie en contactgegevens staan op www.vleugelmoer.nl.

Uitgelicht

Digitale krant