Foto; Joop Verstraaten
Foto; Joop Verstraaten

Tafeltje Dekje zonder vrijwillige chauffeurs niet mogelijk

Algemeen

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – De vrijwilliger(ster)s van Tafeltje Dekje werden woensdagmiddag ontvangen in Gasterij 't Groeske waar ze werden bedankt door Ineke Brok van Stichting Welzijn Groesbeek. Iedere dag staan de chauffeurs paraat om warme maaltijden te bezorgen in Groesbeek centrum, Breedeweg, De Horst, Heilig Landstichting en Berg en Dal.

Onder hen was een 4-tal chauffeurs die liefst 25 en 20 jaar de maaltijden bezorgen: Truus Peters (25 jaar ), Thijs Janssen (20 jaar), Jan van Kempen (20 jaar) en Willy Claus (20 jaar). Het viertal werd in het zonnetje gezet met een fraai boeket bloemen en een medaille met als tekst 'Miene Golde'. Mies Schoenmakers die eveneens al 25 jaar de maaltijden bezorgt, was niet aanwezig. Zij zal de bloemen thuis ontvangen.

Tafeltje Dekje is in september 1984 op initiatief van Iedje Verweij van de grond gekomen in de voormalige gemeente Groesbeek. Iedje nam de ongeveer 60 aanwezigen mee in de herinnering van 21 jaar Tafeltje Dekje'met al zijn ups en downs. Ineke Brok van het SWG liet weten dat de jubilarissen goud waard zijn. Zij hebben naast het bezorgen van de maaltijden ook altijd een oogje in het zeil gehouden en hadden daarnaast een luisterend oor en indien nodig namen zij maatregelen. "Jullie allemaal bezorgen dagelijks vele warme maaltijden en vandaag krijgen jullie van ons een warme maaltijd", aldus Ineke Blok.

Uitgelicht

Digitale krant