De Treffers op alle fronten afgetroefd

GROESBEEK – Het avontuur in de KNVB-beker is voor de roodzwarten dit jaar erg kortstondig geweest. Op sportpark Zuid werd De Treffers door tegenstander ASWH aan alle kanten voorbij gelopen. De 0-3 nederlaag was nog maar een magere afspiegeling van de krachtsverschillen.

Vanaf het begin nam de zaterdagclub uit de derde divisie het heft in handen om dat niet meer af te geven. Al in de derde minuut moest Niels Kornelis handelend optreden om te voorkomen, dat Peter de Lange met het hoofd zou scoren. Het was een wonder, dat het al met al nog 18 minuten duurde, voordat de verdiende voorsprong voor ASWH wel op het scorebord kwam.

De zaterdagvoetballers bleven jagen, lieten De Treffers op geen enkele plek met rust en wonnen het op techniek, conditie, snelheid en duelkracht. De Treffers hadden hun dag totaal niet, geen enkele combinatie verliep vlot zelfs de eenvoudigste passjes leidden tot balverlies. In de 18de minuut mocht De Lange eenvoudig doorlopen en rondde dat af met een fraai schot, dat via de binnenkant paal binnen viel. Tien minuten later lag nummer twee al in het net, uit een vrije trap van Mels van Driel kopte Peter Verhoeve eenvoudig raak.

Pas na ruim een half uur ontstond het eerste gevaarlijke moment voor ASWH-doel, maar De Treffers voorwaartsen slaagden er niet in de bal over de lijn te krijgen. Aan de andere kant had Niels Kornelis het veel drukker, door zijn toedoen werd een aantal doelpunten voorkomen. Toch kon hij niet voorkomen dat het 0-3 werd. Na rust ging het iets beter maar ASWH bleef de bovenliggende partij. De Treffers ligt uit de KNVB-beker.