Nooit te oud om te schrijven

Algemeen

GROESBEEK - Op maandag 3, 17 en 31 oktober organiseert KBO Groesbeek/De Horst van 14.00-16.00 uur een schrijfworkshop in SCC De Mallemolen. Deze wordt gratis aangeboden en is bedoeld als kennismaking met deze leuke, creatieve activiteit. De deelnemer moet alleen de consumpties zelf betalen.

Centraal in de workshop staat het werk van de Japanse dichteres Toyo Shibata. Zij begon met dichten op 92 jarige leeftijd. Daarna publiceerde zij nog twee bundels voor haar dood, toen zij 101 was. Het project wordt ondersteund door Stichting Vleugelmoer in Nijmegen. Voor meer informatie over het project en Toyo Shibata: www.vleugelmoer.nl.

Aan de hand van gedichten van Toyo Shibata krijgt u steeds afwisselende opdrachten om u zelf aan het schrijven te zetten. Daarna worden de resultaten met elkaar gedeeld. De deelnemers van de eerste dag waren zeer enthousiast en willen dit graag ook op anderen over dragen. "Bent u nieuwsgierig geworden? Wilt u ook meedoen? Iedereen die ouder dan vijftig jaar is, begroeten wij graag. Voor aanmelden en informatie kunt u terecht bij Wim Moll, 024 39743 53 of mail: w.moll@kpnmail.nl.

Uitgelicht

Digitale krant