Afbeelding

Het was mooi, dat 3 Oever Festival

Algemeen

REGIO - “Jammer dat niet meer mensen hebben kunnen genieten van het 3 Oever Festival,” vindt Servaas Beunk. “We hadden gehoopt dat het festival veel mensen naar de Gelderse Poort zou trekken. Het is net als met het gebied zelf.

"Het is een bloedmooi gebied, maar veel mensen zien dat nog niet. Er zijn in het afgelopen weekend veel mooie dingen gebeurd in de Gelderse Poort, de mensen die dit hebben meebeleefd hebben er van genoten. De reacties zijn heel positief. We zullen dan ook zeker doorgaan met het organiseren van een jaarlijks 3 Oever Festival in het derde weekend van september.”

Onbekend maakt onbemind. Festivals als Oerol en de Zwarte Cross zijn ook klein begonnen. Dit festival leverde de organisatoren leerpunten op, waardoor ze het 3 Oever Festival in 2017 beter kunnen neerzetten. “Een festival heeft een aanlooptijd nodig. Die tijd mogen we het geven,” zegt Servaas, “Mensen, ook degene die niet direct voor het festival naar het gebied kwamen, hebben er aan kunnen ruiken. Dat is belangrijk. Folders werden met belangstelling gelezen. Het is een goed concept en dat beaamt het publiek ook.”

"We zijn blij met het enthousiasme van de bezoekers, de artiesten, de kunstenaars, de deelnemende horecabedrijven en alle andere deelnemers. We zijn ook blij met de opbouwende kritiek. Dat geeft ons de energie om de draad zo snel mogelijk weer op te pakken. Volgend jaar, in het derde weekend van september, staat er weer een mooi festival te gebeuren in de Gelderse Poort. Het begint al rond te zingen: dat 3 Oever Festival, daar in de Gelderse Poort, ‘that’s the place to be’.”

Uitgelicht

Digitale krant