Afbeelding

Sven Jeuriëns volgt opleiding Uefa-B

Algemeen

MILLINGEN - Dit seizoen is Sven Jeuriëns gestart met de opleiding UEFA - B (TC2). Deze opleiding voor trainer/coach volgt Sven op het Cios in Arnhem, locatie Papendal. In het verleden heeft Sven zijn opleiding tot bewegingsagoog ook op het Cios gevolgd.

Sven is al in het bezit van diploma UEFA - C (TC3). De opleiding UEFA - B bestaat onder andere uit groepsbijeenkomsten, centraal en bij de stage-teams van de cursisten. Dinsdagavond 20 september fungeerde Sven als gastheer bij SC Millingen met zijn team SC Millingen 2, die deze avond het stageteam was. Theorie, tactiek en diverse spelvormen werden vooraf besproken en op het voetbalveld, geïnstrueerd door cursisten van andere voetbalverenigingen en uitgevoerd door de spelers van de selectie van SC Millingen. Gedurende het seizoen zijn er diverse toetsmomenten door officials van de KNVB. Een portfolio wordt opgebouwd, wat uiteindelijk moet resulteren in het verkrijgen van het diploma UEFA - B.

Na een aantal jaren actief als speler zijn geweest, is Sven Jeuriëns inmiddels met zijn tweede seizoen bezig als hoofdtrainer van SC Millingen 2, het tweede seniorenelftal. Na overleg met de Technische Commissie (Marc-Jan Schenning, Andy Peters, Kees van der Velden en Arnoud Brouwer) heeft SC Millingen Sven de kans gegeven om zich verder te ontwikkelen als trainer/coach 2. Martin de Winkel (hoofdtrainer SC Millingen) zal Sven dit seizoen begeleiden en als praktijkbegeleider functioneren.

Sven dankt alle mensen, die hem de kans bieden zich verder te ontwikkelen als trainer/coach, zodat hij in de toekomst zijn steentje kan bijdragen aan de verdere ontwikkeling van spelers binnen SC Millingen.

Uitgelicht

Digitale krant