Afbeelding

Meer thuis door muurschilderingen

Algemeen

Foto: Peter Hendriks

GROESBEEK – De bewoners van Marktplein Perron 3 van Kloostertuin op de eerste etage voelen zich nog meer thuis dankzij drie muurschilderingen van Rob Aalders. In de gang van Perron 3 heeft hobbyschilder Rob op blanke muren schilderingen aangebracht die de bewoners nog kennen van het verleden en heden.

Zo heeft hij de protestantse kerk met vijver en groen erom heen, de Zuidmolen en het Markzicht met Bob van Cairo, Bakker Bart, Videoland en de Hema perfect geschilderd. Door de muurschilderingen heeft de afdeling – waar bewoners beschermd wonen met 24 uurszorg – een ware facelift ondergaan.

Burgemeester Slinkman verrichtte samen met drie bewoonsters maandagmiddag de officiële onthulling. Hij had de nodige complimenten voor de schilder Rob Aalders, die op een perfecte wijze drie belangrijke bekende Groesbeekse herkenningspunten op de muren had geschilderd. "Het resultaat mag er zijn", aldus Slinkman, die het jammer vindt dat er niet meer mensen van deze prachtige muurschilderingen kunnen genieten. "Misschien is het een keer mogelijk tijdens de open Monumentendag", liet hij doorschemeren.

Mevrouw Geurts mocht de muurschildering van Markzicht onthullen, mevrouw Zuidhoff de protestantse kerk en mevrouw Jochijms de Zuidmolen. Schilder Rob Aalders is toen hij gevraagd werd of hij iets kon betekenen over de witte muren is, liefst een jaar bijna iedere dag op locatie bezig geweest. Het resultaat mag er ook zijn. De bewoners herkennen de drie schilderingen en voelen zich nog meer thuis.

Uitgelicht

Digitale krant