DVSG JO15-1 kampioen!

DE HORST - Zaterdagochtend 19 november speelde DVSG JO15-1 op sportpark De Horst de thuiswedstrijd tegen het combinatieteam SVO ’68/VVLK JO15-3.

DSVG JO15-1 nog ongeslagen met slechts twee gelijke spelen tegen de nummer 2 AWC en de nummer 3 SC Bemmel. AWC op slechts één punt achterstand van DVSG.

Een half uur eerder begonnen, de wedstrijd tussen AWC en Bemmel. Als AWC zou verliezen en DVSG zou winnen, zou het kampioenschap binnen zijn. De start van DVSG was slecht, na acht minuten op een 0-2 achterstand.

Nadat de 1-2 gemaakt was, kwam er weer geloof in het spel. Dit resulteerde in een 5-2 ruststand. De tweede helft werd er helaas niet meer gescoord, terwijl DVSG toch vele kansen kreeg om de score uit te breiden. Tegen het einde van de wedstrijd werd bekend dat AWC verloren had en dat het kampioenschap een feit was geworden.

De spelers op het veld wisten dit nog niet. Pas nadat de scheidsrechter had afgefloten en de reservespelers en supporters het veld op stormden met spandoeken en confetti, werd het bij de spelers ook duidelijk en het kampioenschap kon worden gevierd. Dankzij een paar opa’s werden de spelers voorzien van een nieuwe trainingsjack en kampioenspet. Het feest werd traditiegetrouw gevierd met een rondrit op de platte wagen door Groesbeek.