De mooiste wint van den oudste

Algemeen

GROESBEEK - In Haarlem heeft De Treffers haar derde overwinning op rij geboekt. Op bezoek bij de oudste voetbalclub Koninklijke HFC trokken de rood-zwarten van Anton Janssen met 1-2 aan het langste eind.

Gedurende de eerste helft leek het een gemakkelijke middag te gaan worden voor de Groesbekers. Doordat de wedstrijd in de tweede helft in zijn geheel omdraaide werd het toch nog spannend, maar gelukkig zonder puntverlies.

In de eerste helft was HFC geen schim van de ploeg waar De Treffers het in de vorige vier onderlinge duels altijd moeilijk tegen had. De Treffers nam het heft stevig in handen, terwijl HFC grossierde in slordigheid. Slechts een vrije trap van oud-prof Tamerus werd gevaarlijk maar zeilde tegen de lat. Rick Verbeek had in de elfde minuut de kans de openingstreffer te maken, maar zijn bal ging naast. In de 36ste minuut kreeg De Treffers een corner die door Nick de Bondt werd genomen. De bal kwam in de lange hoek terecht: 1-0. De stand werd nog voor rust verdubbeld: Robert Mutzers zag Twan Smits aan de rand van de zestien vrij staan en legde de bal af. Stand 0-2.

Na de rust werden de intenties van HFC duidelijk, er werd druk gezet waar de Groesbekers het moeilijk mee hadden. In de 69ste minuut was het Tamerus die de 1-2 aantekende. Na deze goal was het voor HFC pompen of verzuipen en voor De Treffers was het alle hens aan dek. Ondanks de druk vielen er weinig gevaarlijke momenten aan beide kanten op te tekenen. In blessuretijd kreeg HFC nog een vrije trap op de rand van het strafschopgebied, maar Niels Kornelis kon met een geweldige reflex de doelpoging tot corner verwerken. Hierna floot de scheidrechter de wedstrijd af en kon De Treffers de drie punten mee naar Groesbeek nemen. Door deze overwinning vindt De Treffers aansluiting bij de subtop en mogen aanstaande zondag op sportpark Zuid proberen tegen Jong Vitesse de reeks overwinningen naar vier te brengen.