Mantelzorg Even iets anders

Algemeen

BERG EN DAL – Als je de (mantel)zorg hebt voor iemand, dan wil je soms even iets anders. Een groepje enthousiastelingen zoekt lotgenoten, voor activiteiten en ervaringen te delen.


De een heeft een partner met hersenletsel, een ander zorgt voor iemand met dementie daarnaast is er een mantelzorger met iemand met een depressie. Door hun zorgsituatie hebben ze veel gemeen. Een clubje mantelzorgers uit de gemeente Berg en Dal wil daarom wat vaker bij elkaar komen. Er kunnen nog meer mensen bij.


Persoonlijk
Als je in een soortgelijk schuitje zit, dan voel je elkaar beter aan en snap je waar de ander mee te maken heeft. De vraag was of ze niet vaker bij elkaar kunnen komen. Het is fijn om ervaringen te delen met lotgenoten maar ook leuk om af en toe wat gezelligs te doen. De groep zoekt nog meer mensen uit Berg en Dal die zich erbij aan willen sluiten. De groep wordt bewust klein gehouden zo'n acht personen.


Knutselen
De eerste bijeenkomsten zijn achter de rug, de belangstellenden hebben samen met een vrijwilliger op een rijtje gezet wat ze willen, vooral dingen die weinig geld kosten. Zo is een bezoek aan Intratuin om daar ideeën op te doen en daarna zelf gaan knutselen voor de kerst. Wat er op het programma komt, bepaalt de groep zelf.
Voor aanmelden of meer informatie kan men een mail sturen naar info@mantelzorgbergendal.nl of telefonisch 06 13859106.

Uitgelicht

Digitale krant