Handhaving permanente bewoning bungalowparken moet blijven

Algemeen

BERG EN DAL – Als het aan het merendeel van de gemeenteraad van Berg en Dal ligt, moet er blijvend gehandhaafd worden bij permanente bewoning van bungalowparken ondanks de kosten die daarmee gemoeid zijn.

Ten Doesschate (VVD) was tegen een uitsterfconstructie, "Handhaven", liet zij resoluut weten. Vorderman (D66) wilde evenals Kersten (Sociaal Groesbeek) nu schoonschip maken en vervolgens met een schone lei beginnen. Van de Scheur die sprak namens (GVP, C'90 en GJS), was ook niet voor een uitsterfconstructie. Zij was van mening dat de parken behouden moeten blijven voor recreatie. Verheijen (CDA) stelde het college voor een nieuw beleid voor te bereiden en te kijken waar mogelijkheden liggen. Hij hoopte dat het een voorstel wordt met verschillende scenario's.

Hustedt (VOLG) liet weten dat de kopers van de recreatiewoningen bewust de woning gekocht hebben, terwijl ze wisten dat deze niet permanent bewoond mocht worden. "Handhaven", liet zij weten. Peters (Voor Berg en Dal) was van mening dat vier gevallen waarin persoonlijke omstandigheden een rol spelen, gewogen moeten worden. Ook hij had graag een nieuw beleidsplan. Hoeken (PvdA) was ook duidelijk: de handhaving moet gecontinueerd worden. Uiteindelijk bleken er dertien raadsleden voor handhaving te zijn terwijl de overige tien raadsleden twijfelde of schoon schip wilden maken. Wethouder Alex Ten Westeneind liet weten de opmerkingen te zullen meenemen in de uiteindelijke besluitvorming.

Uitgelicht

Digitale krant