Afbeelding

Nieuwjaarsreceptie fanfare Wilhelmina

Algemeen

GROESBEEK - Op zondagmiddag 8 januari vond de drukbezochte nieuwjaarsreceptie bij fanfare Wilhelmina plaats. Zo’n 165 personen waren aanwezig in het repetitielokaal aan de Kloosterstraat. De aanwezigen werden getrakteerd op een bomvol programma.

Er was een optreden van het opleidingsorkest, en de mini-showgroep en de junior percussion groep (JPG) lieten aan het publiek hun talenten zien en horen. Zoals gebruikelijk werden ook de jubilarissen gehuldigd. Ditmaal waren er zeven jubilarissen. Het inmiddels 60-jarige lid Reinier Driessen sr. is tijdens de nieuwjaarsreceptie bekroond met de titel ‘’erelid van muziekvereniging fanfare Wilhelmina’. Reinier Driessen is als voorzitter van de Stichting Vrienden van Fanfare Wilhelmina een onmisbaar persoon bij het financieel gezond houden van de vereniging. Bovendien steekt Reinier zelf de handen uit de mouwen waar nodig, bijvoorbeeld bij de rommelmarkten. Sinds 2005 is Reinier ook in de sponsorcommissie een uitstekende ambassadeur van de vereniging. Daarnaast komen zijn bouwkundige kennis en vakmanschap èn zijn gouden handen ook aan de Kloosterstraat 7 goed van pas.

Willy Peeters werd gehuldigd vanwege 40 jaar lidmaatschap. Joyce Rieken en Moniek Leenders zijn alweer 25 jaar lid. Bo Cillessen, Ilonka Theunissen en Rick Weijers werden vanwege hun 12,5 jarig lidmaatschap gehuldigd.

Traditiegetrouw werd er tijdens de nieuwjaarsreceptie ook aandacht besteed aan een lid in het bijzonder. De Wilhelminapluim wordt jaarlijks uitgereikt als blijk van waardering aan een lid van de muziekvereniging die zich op een bijzondere wijze inzet. Ditmaal werd deze eretitel aan Tonny Nabuurs toegekend. Tonny is een grote drijvende kracht achter de toekomst van fanfare Wilhelmina. Naast een zeer gewaardeerd muzikant, Tonny speelt bariton, zet Tonny veel tijd en energie in bij alle activiteiten rondom de werving en opleiding van (nieuwe) muzikanten.

Uitgelicht

Digitale krant