Eerste overwinning voor Groesbeeks Glorie

Algemeen

GROESBEEK - Zaterdagavond 14 januari stond voor Groesbeeks Glorie de wedstrijd tegen de dames van SDOL uit Luttenberg op het programma. De ploegen treffen elkaar nu voor de tweede keer dit seizoen, in Luttenberg werd het 20-10 in het voordeel van SDOL.

De Groesbeekse dames mistten in dat uitduel de overtuiging om te winnen. Deze overtuiging bleek er in de openingsfase van deze wedstrijd wel te zijn: SDOL opende de score, maar Groesbeek wist hierop te antwoorden en mede door een aantal sterke acties van hoekspeelster Melanie van der Weerd zelfs een voorsprong te pakken. Sterk spel werd helaas afgewisseld met een aantal rommelige fases, waardoor SDOL steeds langszij wist te komen. Dit resulteerde in een ruststand van 9-9.

Ook in de tweede helft ging het weer gelijk op, beide teams bleven scoren en Manon van Sas wist namens Groesbeek een aantal toegekende penalty’s te benutten. De dames uit Groesbeek waren op dreef en bleven scoren. Het vertrouwen groeide en zelfs in ondertal wist op opbouwster Meike Thijssen verschillende keren tot scoren te komen. Groesbeek wist hierdoor een gat te slaan van vier doelpunten. De dames uit Luttenberg scoorden nog twee maal, maar het gat was geslagen en de overwinning werd niet meer uit handen gegeven: eindstand 19-17: de eerste bevrijdende overwinning voor Groesbeeks Glorie in de 1e klasse Oost was een feit.

Volgende week zondag 22 januari speelt Groesbeek een uitwedstrijd, om 14:00 uur in en tegen Duiven.

Uitgelicht

Digitale krant