Afbeelding

Familie-treffen bij PVBeek

Algemeen

Foto: Wim Lanser

BEEK - Zondag 12 februari traden om half elf in de ochtend zes families aan die onder het genot van een kop koffie nader met elkaar kennis maakten om daarna met een afvaardiging van iedere familie met zes personen te kijken welke familie de wisselbeker kon bemachtigen.

Het werd een bonte mengeling van diverse shirts van kanariegeel tot wit en twee kleuren blauw, die gelijktijdig op de baan verschenen voor drie wedstrijden petanque. Mooie wedstrijden werden er gespeeld maar vooral gezellige partijen, waarbij leeftijd geen rol speelde. Oud en jong door elkaar is iets wat bij petanque goed bij elkaar past. De sfeer was enorm goed. Het was een sportieve strijd van mensen die het spel kenden en van mensen die voor het eerst met het spel in aanraking kwamen.

Nadat iedereen drie partijen had gespeeld, kwam de familie Van Heumen als winnaar uit de bus en kan ze de familienaam op de wisselbeker laten zetten. Volgend jaar krijgt ze de kans om de titel te verdedigen, want dat er een vervolg op komt was voor iedereen duidelijk.

Uitgelicht

Digitale krant