Afbeelding

O Crux, Ave - muziek voor de Lijdenstijd

Algemeen

BEEK - Zondag 2 april om 15:30 uur geven Vocaal Ensemble PANiek en organist Cor van Wageningen een concert in de Sint-Bartholomaeuskerk in Beek.

Hoofdmoot van het programma zijn de Quatre Motets pour un Temps de Pénitence van Francis Poulenc. De teksten van deze motetten zijn genomen uit de getijdengebeden van de Goede Week. Poulenc heeft de ernst van de woorden prachtig in muziek weten te verklanken. Op het programma staan voorts composities van Jane Hawes, Louis Hoofd, Francesco Guerrero, Carlo Gesualdo, Cristóbal de Morales, Arvo Pärt en Thomas Tallis. Cor van Wageningen speelt werken van Heinrich Scheidemann, Juan Cabanilles en Enrico Bossi.

De toegangsprijs aan de kerk bedraagt 12,00 euro; in de voorverkoop 10,00 euro. Hiervoor reserveren kan via ensemblepaniek@gmail.com. In 1975, tijdens het Interuniversitair PAN-concours in Nijmegen, liet Vocaal Ensemble PANiek voor het eerst van zich horen. Nog altijd is het een welkome gast op de podia in de regio en daarbuiten. Het ensemble treedt traditiegetrouw zonder dirigent op; wel wordt in de eindfase van elk project deskundige begeleiding ingeroepen. Ook dit keer was Caroline Westgeest een inspirerende coach. Meer info staat op www.vocaalensemblepaniek.nl.

Uitgelicht

Digitale krant