Afbeelding

Lekker lopen én wandelen

Algemeen

REGIO - Naast de groepen voor beginnende en gevorderde hardlopers start Lekker Lopen nu ook met een wandelgroep. Lekker wandelend de lente in onder leiding van trainer Gerrit Jan Griepsma. Wekelijks kiest hij vanaf 29 maart op woensdagmiddag van 14.30 – 16.00 uur een ander parcours in de prachtige omgeving van Nijmegen.

Meestal wordt er in het bos gewandeld, soms wijken we uit naar bijvoorbeeld de Ooijpolder. Elke wandeling start met een korte warming-up met losmaak-, lenigheids- en krachtoefeningen. Een deel van de wandeling wordt in stilte gelopen en in een ander deel wordt wat steviger doorgewandeld.

Hiernaast start Lekker Lopen weer met nieuwe beginnersgroepen vanaf week 13 in Nijmegen (Centrum, Heumensoord en Goffertpark), Berg en Dal, Alverna en Millingen aan de Rijn. Er is ook nog volop plaats in de groepen voor licht-gevorderden. “Lekker Lopen biedt lopers een gezellige, kleine groep met persoonlijke aandacht en een training die je helpt om verantwoord te bewegen”, vertelt Gerrit Jan. “Plezier in wandelen of hardlopen, gezelligheid en de stimulans omdat je samen loopt zijn voor mij belangrijke zaken. Er is geen betere tijd om met hardlopen of wandelen te beginnen dan de lente. Iedereen heeft weer zin om naar buiten te gaan. Na de donkere en koude dagen begint de natuur weer te leven en dat voelen we als mens ook natuurlijk. Gebruik die energie om in beweging te komen.”

Uitgelicht

Digitale krant