Afbeelding

Die Kunst der Fuge

Algemeen

BEEK - Zaterdagavond 1 april speelt het barokensemble Collegium Musicum Den Haag in de Beekse Sint-Bartholomaeuskerk Johann Sebastian Bach’s onvoltooide zwanenzang 'Die Kunst der Fuge'.

Aanvang 20:15 uur, toegang 22,00 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Primera De Postkoets in Beek, Boekhandel Roelants (Van Broeckhuysenstraat) in Nijmegen en via www.concertseriebeek.nl.

Die Kunst der Fuge behoort zonder twijfel tot de meest fascinerende werken van Johann Sebastian Bach. Het is een gedetailleerde studie van de muziektheorie van zijn tijd, gevat in een groot aantal fuga’s over één thema. Maar even zo goed is het muziek voor het oor, want luisterend besef je hoezeer Bach muziektheorie weet te interpreteren in onwaarschijnlijk mooie muziek. Het werk wordt meestal uitgevoerd volgens de versie die Bachs zoon Carl Philipp Emanuel na zijn vaders dood liet drukken. Collegium Musicum Den Haag kiest ervoor om de aanvullingen en volgorde van Carl Philipp niet over te nemen maar keert terug naar Bachs oorspronkelijke manuscript.

Enthousiast, flexibel en baanbrekend: drie sleutelwoorden die gelden voor Collegium Musicum Den Haag, geleid door maestro al cembalo Claudio Ribeiro. Het internationaal prijswinnende gezelschap staat bekend om zijn vitaliteit en dynamiek, maar ook om zijn professionaliteit en ervaring met de historisch geïnformeerde uitvoeringspraktijk van Oude Muziek.

Uitgelicht

Digitale krant