Afbeelding
Foto: Andrew Helder

Groesbeek krijgt een eigen dorpsquiz

Algemeen

Foto: Meta van Doorn

GROESBEEK - Het doel van de 'Groesbeekse Kwis' is om inwoners van de gemeente Groesbeek een onvergetelijke en gezellige winteravond te bezorgen. Deze Groesbeekse kwis zal gehouden worden op zaterdagavond 25 november.

Het is een spel waarbij in teamverband een vragenlijst ingevuld moet worden. Veel vragen hebben op de een of andere manier betrekking op 'iets Groesbeeks' maar ook algemene vragen zullen in het quizboek staan. Het quizboek zal bestaan uit 10 hoofdstukken met zo'n 20 vragen per hoofdstuk. Op zondag 1 oktober zal er een feestelijke inschrijfmiddag plaatsvinden in café De Comm aan de Dorpsstraat 12 in Groesbeek van 14:00 tot 18:00 uur. De inschrijfmiddag zal muzikaal opgeluisterd worden. Het inschrijfgeld bedraagt 15 euro per team.

De samenstelling van een team is natuurlijk van wezenlijk belang bij het beantwoorden van de vragen. In het quizboek zijn hoofdstukken over 'Groesbeek 2017' en over 'Mooi Oud Groesbeek'. Maar ook hoofdstukken over sport en muziek. Niet alleen over Groesbeekse artiesten of sporters, maar ook algemene vragen zullen opgenomen worden in het Quizboek. De Groesbeekse Kwis start op zaterdag 25 november met het ophalen van het Kwisboek in Café de Comm tussen 18:00 en 18:30 uur. Het Kwisboek kan per hoofdstuk verdeeld worden onder de teamleden op het adres van de teamleider.

De Groesbeekse Kwis is een initiatief van dansschool- en zaalhouder Hans Verhoeven. Het organisatieteam bestaat verder uit Willy Claus, Theo en Wilma Giesbers, Fred Sanders, Joop Verstraaten en Andrew Helder. De uitslag zal bekend gemaakt worden op de feestelijke prijsuitreiking op zaterdagavond 16 december in zaal Verhoeven aan de Pompweg 2B in Groesbeek. Deze avond zal muzikaal opgeluisterd worden door Johnny Romein, bekend als 'De Vrolijke Koster'. Naast het prijzengeld mag het winnende team zich een jaar lang 'Slimste Van Groesbeek' noemen. Er zal een donatie worden gedaan aan een Groesbeeks goed doel. Het bedrag en het Groesbeekse goede doel zullen tijdens de prijsuitreiking bekend worden gemaakt. Belangrijk is om nu een team samen te gaan stellen voor deze eerste echte Groesbeekse Kwis! Kijk voor meer informatie op www.groesbeeksekwis.nl en like & deel de facebookpagina @groesbeeksekwis zodat u op de hoogte blijft van de nieuwtjes. Het kan misschien ook helpen bij het oplossen van lastige vragen in de Groesbeekse Kwis….

.

Uitgelicht

Digitale krant