Afbeelding
Foto: Peter Hendriks

Lichtjesoptocht Millingen trekt veel bezoekers

Algemeen

Foto: Peter Hendriks

MILLINGEN AAN DE RIJN – Millingen heeft vrijdagavond de spits afgebeten met de traditionele Halfvasten lichtjesoptocht. De optocht was mooi en lang, daardoor werd het lange wachten voordat de optocht het centrum van Millingen bereikte beloond.

In totaal waren er 38 deelnemers die konden genieten van de prachtig uitgevoerde verlichtte wagens, groepen en enkelingen. Ditmaal deden er niet alleen verlichte praalwagens, groepen en enkelingen mee uit Millingen, maar uit de hele regio zoals Bemmel, Overasselt, Groesbeek, Ooijpolder en zelfs een uit het Duitse Keeken.

Menige deelnemer kreeg van het publiek de handen op elkaar. Voor een praalwagen uit Overasselt was dit niet het geval, deze wagen presenteerde een basgeluid om ziek van te worden. Na diverse waarschuwingen weigerden de carnavalisten hun oorverdovend geluid -waarvan de toeschouwers onwel werden- aan te passen, waarna ze bijna aan het eind van de optocht met medewerking van de politie eruit werden gehaald. Hun wagen bracht een geluid voort dat ruim de 100 decibellen overschreed en onacceptabel was. Zij zijn onder begeleiding Millingen uitgezet. Ondanks dit incidentje is de dertiende editie van de Lichtjesoptocht in Millingen een groot succes geworden. Voor de eerste maal was de prijsuitreiking digitaal, omdat de meeste deelnemers direct na de optocht huiswaarts keren, aldus Marc Siebers, een van de organisatoren.
De praalwagen van CV Altied Schik kreeg de eerste prijs, tweede werd CV Binnendur en derde CV Bej Mekoar. Bij de loopgroepen en de enkelingen ging Apart Stelletje met de eerste prijs aan de haal. Tweede werd Jut en Jul en derde P & J.

Uitgelicht

Digitale krant