Opnieuw verlies voor Germania

GROESBEEK - Germania heeft de vijfde wedstrijd op rij verloren. Nu ging de ploeg in Tubbergen tegen rode lantaarndrager TVC '28 kopje onder; 5-2. De Groesbekers leidden met rust nog met 0-1 door een fraai doelpunt van Wesley van Merkenstein. Na rust was het echter hetzelfde als de laatste wedstrijden. Persoonlijke fouten zorgden voor vijf tegentreffers. Tussendoor kon Tijn Jellema nog iets terug doen door vanuit een hoekschop raak te koppen.

De eerste kans was voor Germania. In de 19e minuut kon Melvin de Klijn alleen op de doelman afgaan maar schoot tegen hem op. Na een half uur moesten de verdedigers van Germania alle zeilen bij zetten om een treffer te voorkomen. Vanuit een hoekschop werd de bal van de lijn gehaald. Toch ging Germania rusten met een 0-1 voorsprong. Eerst werd Melvin de Klijn onderuit gelopen in de zestien maar de goed leidende scheidsrechter weigerde bal op de stip te leggen. Vanuit dezelfde aanval wist Wesley van Merkenstein fraai te scoren; 0-1.
Na rust was er van Germania wederom geen schim meer te zien van voor rust. Ook nu weer moest men binnen tien minuten twee tegentreffers incasseren. In de 46e minuut en in de 55e minuut kon de thuisploeg van dichtbij makkelijk scoren; 2-1. Toen in de 74e minuut Germaniadoelman Dide Broeder mis tastte leek de wedstrijd beslist; 3-1. Vier minuten later zag het er weer hoopvol uit. Vanuit een hoekschop schampte Tijn Jellema met zijn hoofd de bal en liet 3-2 aantekenen.

Germania ging op zoek naar de gelijkmaker maar nauwelijks drie minuten later counterde de thuisploeg naar 4-2. In de slotminuut schoot men ook nog een vrije trap binnen; 5-2.