Politie houdt inbrekers aan dankzij Buurt WhatsApp in Beek en Ubbergen

Algemeen

REGIO - Dankzij een buurt WhatsApp heeft de politie van Berg en Dal twee inbrekers kunnen aanhouden die zaterdagavond en in de nacht van zaterdag op zondag op diverse adressen actief zijn geweest in de gemeente Berg en Dal.

Tijdens de afwezigheid van de bewoners hebben de inbrekers een bezoek gebracht in een woning aan de Kasteelselaan in Ubbergen. Daar zijn ze de woning binnengekomen door een slot te forceren. Hierna is getracht in te breken in een woning aan de Rijksstraatweg in Beek, maar daar is het niet gelukt.

Direct daarna verscheen er een bericht op de buurt WhatsApp om de mensen te attenderen op de inbrekers, ook was er een duidelijk signalement van de daders. Op de Watertorenweg in Berg en Dal bleken de twee inbrekers ook een poging te hebben gedaan om in te breken. Daarnaast zouden de daders in tuinen van woningen gelopen hebben en op de woningen geschenen te hebben. Dankzij het duidelijk signalement konden de daders zondagmorgen om 10.30 uur op het Keizer Trajanusplein in Nijmegen worden aangehouden. Het tweetal afkomstig uit Oost-Europa is voor onderzoek ingesloten. Wat er is buitgemaakt is momenteel nog niet bekend. De politie verzoekt inwoners uit Ubbergen, Beek en Berg en Dal die zaterdagavond in de tuin of bij hun woning iets verdachts gezien hebben zich te melden 0900 – 8844.

Uitgelicht

Digitale krant