Afbeelding

Schilderijen in kerkje Persingen

Algemeen

PERSINGEN - In het weekend van 29/30 april zijn in het kerkje van Persingen schilderijen te zien van drie verschillende kunstenaars: Marieke Blijleven (Bemmel), Martje van Wijk (Beek-Ubbergen) en Masja van Driel (Gendt).

Over het schilderen zegt Marieke het volgende: "Stoppen met denken en me laten gaan in de flow van het proces, dat is wat ik wil. Dat is voor mij de manier waarop ik die dingen kan creëren waarmee ik hoop mensen te raken. Om dat te bereiken moest ik eerst nog wat doen…"

En Martje: "Schilderen is een rode draad in mijn leven. Veiligheid die er altijd is en mij altijd sterkt. Door te schilderen kan ik mijzelf troosten en doen lachen."

Voor Masja is het een uitdaging om te experimenteren met kleur, vorm en compositie. De tentoonstellingen die ze bezoekt of de beelden op foto's zorgen voor inspiratie. Het steeds meer loslaten van de afbeelding vindt ze een leuke zoektocht en spannend leerproces (www.masja-art.nl).

Zaterdag om 12.00 uur is de opening. 'KwARTet' zorgt hierbij voor de muzikale omlijsting. Dit kwartet is speciaal voor deze gelegenheid samengesteld.

De expositie is in het Kerkje van Persingen, Persingensestraat 7, Persingen. De openingstijden zijn zaterdag 29 en zondag 30 april van 11.00-17.00 uur.

Uitgelicht

Digitale krant