Afbeelding

Achthonderd Groesbeekse schoolkinderen genieten van Koningspelen op accommodatie De Treffers

Algemeen

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK - Achthonderd leerlingen van acht basisscholen uit Groesbeek en de Titus Brandsmaschool uit Berg en Dal hebben vrijdag met volle teugen kunnen genieten van de Koningspelen op de accommodatie van De Treffers aan het Nijerf in Groesbeek.

De groepen 4 tot en met 8 hadden zich vrijdagmorgen om half negen al verzameld bij De Treffers waar ze vervolgens de uitleg kregen over het verloop van de dag. Alle teams werden gemixt. De leerlingen konden vervolgens gaan genieten van wat de acht Groesbeekse verenigingen zoals tennis, handbal, dance centre Eline, bootcamp (Jesse van Deelen), judo, korfbal, turnen, volley te bieden hadden en twee activiteiten die door de hulpouders bedacht waren.

Daarnaast was Werkenrode er om te laten zien wat gehandicapten aan sport konden doen. Ook waren er enkele clinics en een grote stormbaan waarop de leerlingen zich konden uitkuren. De organisatie werd de gehele dag bijgestaan door 22 stagiaires van de ROC uit Nijmegen. Zo'n 10 ouders waren druk doende om alle kinderen van een fruithapje te voorzien. Zo werden er 250 appels, 150 bananen, 150 peren en 150 mandarijnen schoongemaakt en uitgedeeld. Het waren bijzonder geslaagde Koningspelen waar iedereen van heeft genoten, ook de tientallen vrijwilligers. Landelijk hebben 1,2 miljoen kinderen aan de Koningspelen deelgenomen.

Uitgelicht

Digitale krant