Afbeelding

Abendmusik door het Bach Collegium Rhenanum

Algemeen

Foto: Ineke Schaars

REGIO - Het Bach Collegium Rhenanum zet haar maandelijkse Abendmusiken in de prachtige St.Vituskerk in Hochelten voort met alweer de vijfde Abendmusik van 2017, die – zoals gewoonlijk – om 17.00 uur begint. Op zondag 28 mei presenteert het Bach Collegium Rhenanum Bach's Cantate BWV 37 'Wer da gläubet und getauft wird' voor vier vokale solisten (sopraan, alt, tenor en bas), koor en strijkers met twee hobo's d'amore.

Tevens wordt – als inleiding op een groter project – de Maria-Hymne Ave Maris Stella uit de Maria-Vespers van Claudio Minteverdi ten gehore gebracht. De Sopraan- en de Alt-solisten zullen bovendien nog het prachtige Duetto uit Cantate BWV 3, samen met de strijkers van het BCR ten gehore brengen.

Vocale solisten zijn Karin Schulte (sopraan), Merel van Schie (alt), Roelof Polinder (tenor) en Janko Fraanje (bas). Solistische instrumentale medewerking wordt verleend door Eva Elgeti en Saskia van Boven, hobo d'amore, hobo en Wim Wijting, orgel/continuo, samen met de strijkers van het Bach Collegium Rhenanum. Concertmeester is zoals gewoonlijk Veronika Hoffmann-Schneider. Dirigent is Hans Linnartz.

Deze Abendmusik vindt plaats onder auspiciën van de Duits-Nederlandse cultuur-vereniging Liemers-Niederrhein en wordt uitgevoerd door het Bach Collegium Rhenanum. De toegang is – dankzij het feit, dat wij van diverse kanten (Euregio en enkele goede gevers) financiële steun krijgen – nog altijd vrij. "Maar wij hebben desondanks uw bijdrage nadrukkelijk nodig! Een bijdrage aan de collecte na afloop is welkom en helaas ook noodzakelijk, ter dekking van de altijd terugkerende kosten. Wat u geeft proberen wij in muziek terug te geven! Bezoek ook www.bach-elten.nl voor alle data en programma's.

Uitgelicht

Digitale krant