Voorjaarsdagtocht voor KBO-leden

Algemeen

BEEK - Donderdagmorgen om 09.00 uur stond de bus van vervoersbedrijf Leenders klaar om de KBO-leden naar Almen te brengen. Er was gekozen om de gehele dag daar door te brengen.

"Bij aankomst was het koffie met gebak waarna er op de boot werd gestapt om een tochtje te maken over het Twentekanaal met fraai begroeide oevers en mooi vergezichten wat dan ook weer spontaan uitnodigde om het Ubbergs volklied in te zetten. Weer aangemeerd wachtte ons de lunch, die gevolgd werd door een cabareteske middag waarin de likeur centraal stond, 47 likeuren met bijzondere namen zoals, Naveltje bloot, Venusolie, Hempje licht op, Puimpje pik in en Volmaakt geluk. Bij de deskundige uitleg werd steeds een ander glaasje geproefd, ook 20 soorten advocaat en diverse jenevers kwamen voorbij, een middag met velen verhalen en historische waarheden, ook werd duidelijk welke dames bij volle maan voor het raam hadden gestaan en die dat vergeten waren, na afloop van de van de verhalen werd er nogmaals geproefd, boerenjongens of -meisjes met slagroom bijvoorbeeld, met een daverend applaus namen wij afscheid van gastheer Willem.

Het dinerbuffet met consumptie, deed het ook bijzonder goed bij onze leden, waar gelukkig nog steeds een aanwas is, een wederom geslaagde dag kwam even voor achten ten een einde.

Ook u kunt mee met een van onze uitstapjes, gewoon 20 euro overmaken aan onze penningmeester en u wordt van allerlei activiteiten van de KBO Beek op de hoogte gebracht, waarvan ook belangenbehartiging een goede zaak is", aldus Gérard Tesser, voorzitter van de KBO Beek.

Uitgelicht

Digitale krant