Afbeelding
Foto: Marcel Vink

Wandelaars krijgen warm onthaal van cliënten Kalorama Beek

Algemeen

Foto: Marcel Vink

BEEK – De ruim 2100 wandelaars van de 79e editie van de Kaloramawandeltocht in Beek hebben zowel zaterdag als zondag een warm onthaal gehad van de cliënten van Kalorama. De organisatie van de Kalorama wandeltocht heeft al jaren de routes zo uitgezet dat iedere route tussen 11.00 – en 15.00 uur langs het terras van Kalorama komt.

Zaterdag werden de 900 wandelaars enthousiast ontvangen en was er bijna geen plaats voor de wandelaars om even een rustpauze te nemen. De plaatsen waren bezet door de cliënten van Kalorama. Ook zondag was het een drukte van jewelste. Het terras voor Kalorama was weer volgepakt en het huisorkest Zwoeng voor de nodige stemming zorgdroeg.

Het volgend jaar wordt er speciaal uitgepakt, aldus voorzitter Carel Wolf van de Kalorama wandeltocht. Dan wordt deze wandeltocht – die een testcase is voor de Nijmeegse Vierdaagse - voor de 80ste maal georganiseerd. Dan krijgt deze tocht vanwege het jubileum een speciaal tintje, daarvan is Wolf overtuigd. Wolf vindt het wel jammer dat tegelijkertijd de Marieketocht in Nijmegen wordt gehouden. Jaren geleden was het alleen maar hardlopen, maar de laatste jaren is er ook een wandelmars bijgekomen, aldus Wolf. Daarnaast zijn er overal te veel activiteiten. "Desondanks hebben we toch weer ruim 2100 het afgelopen weekend weten te trekken."

De Kalorama wandeltocht wordt georganiseerd door zes bestuursleden samen met zo'n vijftien vrijwilligers. Binnenkort gaan ze weer om de tafel zitten om ten eerste deze tocht te evalueren en daarnaast plannen maken voor de jubileumtocht van volgend jaar.

Uitgelicht

Digitale krant