Afbeelding

Open dag bij boeren uit de buurt

Algemeen

REGIO - Ondernemersvereniging Terra Vita organiseert zondag 25 juni het Streekgala. Voor liefst de vijftiende keer heten achttien boeren, tuinders en buitenlui uit de Ooijpolder, Groesbeek, Wijchen en Beuningen bezoekers welkom op hun erf.

Wil je weten waar je eten vandaan komt, een rit met de huifkar maken, geitjes knuffelen, graan malen of pony rijden? Kom dan tussen 11.00 en 16.00 uur naar dit gratis evenement voor het hele gezin. Op www.streekgala.nl staat een overzicht van alle bedrijven waar je dit jaar op bezoek kunt.

Dit jaar staat het Streekgala in het teken van samenwerking tussen natuur en landbouw. De boeren, tuinders en buitenlui vertellen tijdens hoe zij de natuur inzetten (en hier afhankelijk van zijn) om ons eten te produceren. Bij waterkersbedrijf De Klispoel uit Ubbergen gebruiken ze bijvoorbeeld bronwater om hun waterkers te telen. Fruitteeltbedrijf De Weeropper uit Beuningen beregent zijn boomgaard om vruchten tijdens nachtvorst te redden. En wijngaard De Plack uit Groesbeek plant zijn druiven op glooiende hellingen voor optimale windvlagen en zonuren.

Tijdens deze feestelijke editie is er volop vermaak op elk boerenbedrijf. Zo kunnen kinderen op verschillende locaties deelnemen aan een boerderijquiz, kalfjes aaien, eieren schilderen en hun eigen aardappelstempel maken. Daarnaast organiseren de boeren, telers en buitenlui zelf extra activiteiten zoals een rondleiding door de kaasmakerij bij De Diervoort in Wijchen, een rondtocht met het zonnetreintje tussen zelfpluktuin Ooijs Moois en de Thornsche Molen in de Ooijpolder of ravotten in het stro bij geitenboerderij 't Ketelbos in Groesbeek.

Fotowedstrijd

De fotowedstrijd is inmiddels een begrip geworden. Diegene die dit jaar de leukste, mooiste of meest bijzondere foto maakt, wint een fantastische prijs. Voor meer informatie en de voorwaarden kijk je op www.streekgala.nl. Aarzel niet en doe mee! Verzamel je vrienden en familie voor een gratis dagje uit en ga op 25 juni op bezoek bij de boer. Je zult verrast zijn door de schoonheid van het platteland, de heerlijke producten en de gezelligheid!

Afbeelding

Uitgelicht

Digitale krant