Afbeelding

Uniek optreden Zuid-Afrikaans koor

Algemeen

GROESBEEK - Het fantastisch mooie Potchefstroomse Universiteitskoor uit Potchefstroom (Zuid-Afrika) geeft het Potchefstroomse Universiteitskoor zondag 2 juli om 20.00 uur een groot concert in de kerk van Cosmas en Damianus in Groesbeek.

Het koor staat onder leiding van zijn dirigent Kobus Venter. Degenen die ook in 2003, 2008, 2001 of 2014 bij het indrukwekkende optreden van dit koor zijn geweest, zullen nu zeker wéér van de partij willen zijn! Mocht u er toen niet bij zijn geweest, dan is dit uw kans!

Het koor reist 3 weken lang vanaf Zuid-Afrika door Europa, via Bemmel en Groesbeek naar Duitsland, Slovenië, Kroatië, Oostenrijk en Italië, alvorens weer terug te vliegen naar Johannesburg. In Nederland verblijft het koor een aantal dagen in Bemmel en Groesbeek en zal overnachten bij gastgezinnen. De entree is gratis

Door de hoge kosten, die het koor maakt (vooral door de sterke Euro), zal er na het concert in de Cosmas een collecte worden gehouden. Na afloop zullen cd's van het koor worden verkocht voor 10 euro per stuk. "Ik zou het ontzettend fijn vinden, wanneer de kerk helemaal afgeladen vol zou zitten en we het gastkoor op die manier een geweldig onthaal zouden geven, net als in 2003, 2008, 2011 en 2014. Ook dat was een overweldigend succes. Niemand zal er spijt van krijgen. Voor mij is dit het mooiste koor in de wereld! Van harte aanbevolen", aldus Eugène Ceulemans.

Uitgelicht

Digitale krant