Bewegen en vitaliteit in Heilig Landstichting

Algemeen

HEILIG LANDSTICHTING - De werkgroep Bewegen in Heilig Landstichting heeft Marcel Olde Rikkert, hoogleraar Geriatrie aan het Radboudumc, uitgenodigd om een lezing te geven over de relatie tussen bewegen en vitaliteit.

Aanleiding was zijn vaststelling dat bewegen, als je ouder bent dan 40 jaar, bijdraagt aan een beter behoud van geheugen en andere psychische functies. Daarnaast verhoogt bewegen de veerkracht en het reservevermogen bij andere lichamelijke aandoeningen. Op 2 juli om 16.30 uur zal Marcel Olde Rikkert in ’t Zaaltje deze lezing geven over het belang van bewegen bij senioren.

Marian Schijf, bewegingstherapeut, zal op die middag een vitaliteitsprogramma uitvoeren, met als motto: 'Bewegen in het groen'. Voorafgaand aan de lezing kunnen alle bewoners zich laten testen en meten met een 2 km UKK-wandeltest. Iedereen tussen de 20 en 80 jaar kan via deze test op een vrij gemakkelijke en veilige manier zijn/haar lichamelijke conditie in beeld brengen. De wandeltest van 2 km in het dorp start vanuit ’t Zaaltje in groepen van vier.

"U kunt zich opgeven, voor de wandeltest en/of de lezing bij onze contactpersoon Tineke Postma- Broshuis, via haar mail: tinekebroshuis@gmail.com onder vermelding UKK test en/of lezing Bewegen in het Groen 2 juli 2017. Wij vragen een bijdrage van 3,50 euro per persoon. U kunt dit bedrag overmaken op de rekening van de Dorpsvereniging Heilig Landstichting: NL56RABO0187444412 onder vermelding Bewegen in het Groen."

Uitgelicht

Digitale krant