Afbeelding
Foto: Rene Hendriks

Hoge bloeddruk, doe er wat mee...

Algemeen

Foto: René Hendriks

BEEK - Dinsdag 13 juni in de foyer van het Kulturhus Beek, ging Henny Gesthuizen, in een goed gevulde zaal, uitleg geven over het wel en wee van hoge bloeddruk (hypertensie). De ontvangst met een kopje koffie/ thee en een plakje cake was het begin van een zeer leerzame middag.

Voor Henny, bekend van haar middagen bij de KBO Beek, was het een praktijkopdracht in het kader van haar opleiding voor wijkverpleegkundige, waar ze zich met haar karakteristieke eigenschap met glans doorheen sloeg. Door haar manier van vertellen en glimlach, denk je al gauw -hoe erg ook- : eigenlijk valt het allemaal reuze mee.

Wist u dat de mens 10.000 meter aderen in zich had, het hart 60 tot 70 maal per minuut pompt, een bovendruk van 140 en een onderdruk van 90, het meest normale is voor de doorsnee mens, 6 gram zout per dag voldoende is. Een middag met ondersteuning van haar collega`s Jolanda en Mirna, die er voor zorgden dat het beeld synchroon liep met wat Henny uitlegde.

In de pauze werden de gasten voorzien van een versnapering waarna de apotheker van De Duffelt uit Beek, Sandra Weterings en de diëtiste Ir. Edith van Etteger, het woord namen en vertelden wat we moeten en kunnen doen om het leven gezond te houden. Aan de dames werden vele vragen gesteld, die alle naar tevredenheid van de aanwezigen werden beantwoord. Een succesvolle middag kwam tegen vieren ten einde

Uitgelicht

Digitale krant