Afbeelding

Groesbeker gewond na achtervolging politie

Algemeen

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK - Een 47-jarige bestuurder van een scooter is woensdagavond gewond geraakt nadat hij op de hielen werd gezeten door een patrouillewagen van de politie.

Agenten zagen de man rond 22.00 uur rijden in het centrum van Groesbeek.Toen hij tegen het verkeer in een eenrichtingsweg inreed, wilden de agenten hem aanspreken op zijn rijgedrag. Maar de man reageerde niet op stoptekens. Toen hij ook niet reageerde op geluidssignalen, zwaailicht en oproepen, haalde de politie hem op de Jan Steenweg in Groesbeek in. Daarbij ging het mis en kwam de doorrijder in aanraking met de inhalende politiewagen. De man kwam hierbij ten val, schampte een geparkeerde auto en kwam vervolgens op het wegdek terecht. De man was niet aanspreekbaar, om reden dat de traumahelikopter werd gealarmeerd. Toen de helikopter boven de plek des onheils cirkelde kwam het slachtoffer weer bij bewustzijn, waarna de helikopter weer rechtsomkeer maakte.

Na eerste hulp te hebben verleend is de man per ambulance naar een ziekenhuis in Nijmegen gebracht, waar hij inmiddels is ontslagen. Omdat de man naar alcohol rook is in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen. De verkeersongevallenanalyse van een ander district stelt een onderzoek in naar wat er exact is voorgevallen.

Uitgelicht

Digitale krant