Afbeelding

CamouflageCollege met de Natuurdetective

Algemeen

NIJMEGEN - Kom op de laatste woensdag van de zomervakantie, 23 augustus, naar een super chill CamouflageCollege met de Natuurdetective binnen en buiten het Natuurmuseum Nijmegen!

Deze leuke activiteit voor kinderen van 8 - 12 jaar begint om 14.00 uur en duurt ongeveer twee uur. Deelname kost vijf euro. Aanmelden via info@debastei.nl of 024 3297070.

In de natuur woedt een ware wapenwedloop! Wie is het beste gecamoufleerd: de jager of de prooi? De wereldberoemde, maar o zo geheime natuurdetective Jac. P. Struiner deelt in een college zijn kennis over dit fascinerende onderwerp. Hij legt zelfs uit wat camouflage betekent! Hij weet namelijk als geen ander hoe een dier zich onzichtbaar kan maken.

Door heel Nederland onderzoekt deze speurneus dan ook dierenmisdaden voor natuurorganisaties zoals Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en de Nationale Parken. Dieren eten elkaar op, oké, maar iemand moet dit wel grondig onderzoeken! En dat is dus Jac. P.

Na het college ga je met de detective de uiterwaarden in op zoek naar voorbeelden van camouflagekunst. Wat blijkt: hij heeft ogen op steeltjes, niets ontsnapt aan zijn spiedende ogen! Dieren houden misschien lekker hun moeder voor de gek, maar niet de Natuurdetective! Onderwerpen die aan bod komen zijn camouflage bij uilen en roofvogels, opvallende albino’s, mannetje vogel mooi/vrouwtje vogel saai, onzichtbare eieren en kleurige uitslovers.

Uitgelicht

Digitale krant