Afbeelding

Het 3 Oever Festival: de Artist in Residence

Algemeen

REGIO - Van 15-17 september wordt De Gelderse Poort omgetoverd tot het decor van het 3 Oever Festival. Drie dagen lang muziek, theater, verhalen, eten& drinken, dans en exposities in het mooiste landschap van Nederland. Heel veel mensen doen mee om hier een onvergetelijk weekend van te maken: artiesten, kunstenaars, horeca-ondernemers, vrijwilligers en publiek.

Een bijzonder fenomeen tijdens het festival is de Artist in Residence: een kunstenaar die, tijdens het festival, op één van de locaties logeert en daar het hele weekend actief is met kunstbeoefening. Dit jaar zijn er twee van deze plekken.

Bij Gemaal Oude Rijn in Pannerden zal Gerard Kessels aan de slag gaan met hout dat hij in de Rijnstrangen gaat zoeken. Zoals Gerard zegt: "Het beeld is er al, ik haal het overbodige weg". Dit proces is mee te maken voor het publiek. Tussendoor is er ook ruimte voor een zangworkshop, want de stem is voor Gerard ook een belangrijk instrument.

Bij de Piramide aan de Waal in Gendt is de Nijmeegse slagwerker Eugene Flören al langere tijd bezig om een heel programma samen te stellen. Eugene heeft meerdere muzikanten gevraagd om stukken met hem uit te gaan voeren. Rode draad hierbij is de minimal music componist Steve Reich die dit jaar 80 jaar is geworden. Voor meer informatie en het concrete programma: www.3oeverfestival.nl.

Uitgelicht

Digitale krant