Afbeelding
Foto: Peter Hendriks

Op jacht naar 'Het Geheim van Kekerdom'

Algemeen

Foto: Peter Hendriks

KEKERDOM – Woensdagmorgen is het startsein gegeven van de tweede spannende speurroute van de 'Geheimen van Berg en Dal'. Na het grote succes van afgelopen jaar 'De Geheimen van Millingen' waarvan nu al 400 pakketten zijn verkocht is het nu de beurt aan Kekerdom.

Wethouder Sylvia Fleuren was in café De Waard aanwezig om het eerste deelnamepakket in ontvangst te nemen. Zij complimenteerde initiatiefneemster Anja Middelkoop van Kunst in Millingen voor het vele werk dat zij heeft verzet om zowel de speurroute van Millingen alsmede Kekerdom in elkaar te zetten. Fleuren was blij dat er zovelen (50 personen) bij de presentatie aanwezig waren, onder wie ook verscheidene jongeren. Want dit is eigenlijk de doelgroep, aldus Fleuren.

Om de geheimen van Kekerdom te ontdekken moeten de deelnemers een afstand afleggen van zo´n vier kilometer en doen er gemiddeld twee uur over. De hoofdpersoon in het geheim van Kekerdom is de fantasiefiguur Dirkje Buytendijk, die als 10-jarig meisje regelmatig in Kekerdom te vinden was voor de uitbreiding van haar verzameling. De deelnemers krijgen allemaal een sleutel die na afloop toegang verschaft tot het blauwe huisje het Mini Museum. Hier kunnen kinderen alsmede volwassenen een deel van hun verzameling exposeren. De sleutel dient daarna weer ingeleverd te worden bij café De Waard.

Anja Middelkoop liet weten dat dit tot stand is gekomen, dankzij veel hulp die zij gekregen heeft om dit te realiseren. Of er nog een ander kerkdorp van Berg en Dal in aanmerking komt kon Anja op dit moment nog niet zeggen.

Uitgelicht

Digitale krant