Afbeelding
Foto: Remco Wildeman

Kindervakantiewerk met wervelende show van start

Algemeen

Foto: Remco Wildeman

GROESBEEK – De 49ste editie van het Kindervakantiewerk Groesbeek is donderdagavond feestelijk geopend met wervelende openingsshow.

De kinderen vergezeld van hun ouders verzamelden zich op het grasveld bij De Zuidmolen vanwaar men in een kleurrijke optocht vertrokken naar het KVW-terrein nabij De Treffers op sportpark Zuid. Alle kinderen – enkele honderden – kregen allen een ballon echter zonder helium vanwege het milieu. Het motto van dit jaar is 'Wereldreis' en dat werd donderdagavond op sportpark Zuid al direct duidelijk, want de kinderen waanden zich op het vliegveld.

Negen dagenlang zullen ze dan ook een groot gedeelte van de wereld gaan bezoeken zoals Italië, Australië, Egypte, China, Brazilië, de Verenigde Staten en niet te vergeten Toverland, dat dichterbij is dan men vermoed.

Na de openingsshow – waar van ieder bezoekend land een verhaaltje werd verteld - mochten de kinderen de ballonnen kapot trappen waarbij enkele ballonnen een prijsje herbergden. Vrijdag 25 augustus wordt Kindervakantiewerk afgesloten met een grandioze jeugdmark die gehouden wordt op het KVW-terrein bij De Treffers waar ook een rommelmarkt is van Kringloop Groesbeek van 10.00 – tot 15.00 uur.


In verband met het Kindervakantiewerk is het Nijerf uit veiligheidsoverwegingen van donderdag 17 tot en met vrijdag 25 augustus eenrichtingsverkeer van de Koningin Wilhelminaweg tot aan de Tuier.

Uitgelicht

Digitale krant