Debacle schutterij Sint-Hubertus Groesbeek op nippertje voorkomen

Algemeen

Debacle schutterij Sint-Hubertus Groesbeek op nippertje voorkomen

GROESBEEK/DE HORST – De 89-jarige schutterij Sint-Hubertus met haar ruim 250 leden van De Horst in Groesbeek is zondagmiddag op het nippertje aan een debacle voorkomen.

In het 89-jarig bestaan van de schutterij – die de traditie hoog in haar vaandel heeft – is dit nog nooit gebeurd, liet voorzitter Jan Zwartjes zondag in het begin van de middag weten. Normaliter moet een kandidaat of kandidate zich 2 weken voor het koning(in )schieten zich bij het bestuur aanmelden, maar dat was ditmaal niet het geval. Het bestuur heeft de afgelopen twee weken enkele crisisvergaderingen gehad, met het gegeven wat te doen als er geen kandidaat komt.

Zondagmiddag één uur voor het traditionele koning(in)schieten was er nog steeds geen kandidaat waarop voorzitter Jan Zwartjes verzocht alle aanwezige schuttersleden naar binnen te gaan. In het schuttersgebouw aan de Vendelierstraat werd achter gesloten deuren een laatste oproep aan de schutters gedaan zich alsnog kandidaat te stellen om in ieder geval een debacle voor de schutterij te voorkomen.

Dit laatste crisisberaad heeft uiteindelijk haar vruchten afgeworpen. Voorzitter Jan Zwartjes deelde even na 17.00 uur mee dat het koning(in)schieten van schutterij Sint-Hubertus gewoon doorgaat en dat er liefst 5 kandidaten zijn: Carla van Leur, Jeroen Meilink, Stef van de Poll , Ria Rutten en Han Theunissen. Even voor 18.00 uur werden de eerste schoten onder de Koningsboom gelost en werd het toch nog spannend op De Horst.

Uitgelicht

Digitale krant