DVSG pakt eerste punt

GROESBEEK - DVSG start met een minuut stilte voor de overleden Roy Leenders. Vandaag speelt DVSG tegen Heumen. In de basis is vandaag Jacco Piepenbrock een 'nieuw' gezicht. Het weer is prima en de sfeer idem dito. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd.

Heumen creëert niet veel kansen. En als Heumen er toch doorkomt, weet keeper Stan Peters redding te brengen. DVSG heeft via Thijmen Heus twee kansjes gecreëerd voor de rust. Een 0-0 stand is een terechte afspiegeling met de rust. In de 2e helft gaat het spel weer gelijk op. In de 50e min weet Heumen balverlies voorin af te straffen, door een goede diepe bal te geven. Als het kopduel achterin door DVSG wordt verloren is de schietkans van dichtbij niet te missen. DVSG staat met 0-1 achter. Even een mentale tik, maar DVSG gaat op de ingeslagen weg door. Wederom is de opkomende back Thijs de Jong bepalend. Hij weet tot in het strafschopgebied door te dringen en wordt daar onderuitgehaald. Een terechte penalty, die heel goed door Menno Sillessen wordt benut. DVSG staat nu weer1-1 gelijk. Gijs Bach wordt gewisseld voor Ruben Nillessen en beide teams proberen de wedstrijd te winnen.

Dit levert geen goed voetbal, maar wel spektakel op. Een schietkans van Jacco Piepenbrock, maar ook goede reddingen van keeper Stan Peters zijn nodig. In blessuretijd weet Thijs de Jong nog een keer een goede voorzet te geven, maar iedereen mist voor het doel. Uit de rebound schiet Niek Derksen net naast het doel.DVSG heeft haar eerste punt binnen. Volgende week kan DVSG uit tegen SCD’33 laten zien hoe de stijgende lijn zich verder ontwikkeld.