Afbeelding
Foto: Peter Hendriks

Eerste bier van Groesbeeks hop

Algemeen

Foto: Peter Hendriks

GROESBEEK – Maandagavond zijn de eerste flesjes bier overhandigd van de hop, die William Janssen (van Fiem en uitbater van café 't Huuske aan de Kloosterstraat in Groesbeek) in zijn tuin gekweekt had.

William had drie jaar geleden vier hopplanten gekocht en had die in zijn tuin achter het café 't Huuske geplant. De hopplanten gaven dit jaar de eerste hopbellen. Luuk -de zoon van de hobbybrouwer Ruud Mulders- hoorde van de hopbellen. Samen met de zoons Luuk en Bart en schoonzoon Bram werd van de 100 gram hopbellen het eerste bier van Groesbeeks hop gebrouwen in de garage achter hun woning aan de Bosstraat in Groesbeek onder de naam 'Fiemulus'.

Van de 100 gram hopbellen werd dertig liter 'Fiemulusbier' gebrouwen. William Janssen (van Fiem) leek het een leuk idee om de eerste flesjes 'Fiemulus' aan te bieden aan Henk en Hans Hop (Peters). Het bier is erg lekker, lieten zowel Henk als Hans Hop weten, maar de brouwers wilden wel kwijt dat het bier nergens te koop is. Het is bestemd voor vrienden en bekenden en eigen gebruik, omdat zij een hobbybrouwerij runnen. Misschien in de toekomst dat zij uit gaan groeien tot een echte brouwerij. William Janssen liet weten dat hij dan wel voor de hop zal zorgdragen, want hoe ouder de plant, hoe meer hopbellen ze geven.

Uitgelicht

Digitale krant