(Foto: Joop Verstraaten)
(Foto: Joop Verstraaten)

Hoog D66-bezoek bij Notre Dame des Anges in Ubbergen

Algemeen

Foto: Joop Verstraaten

UBBERGEN – Een D66-caravan is op tournee donderdagmiddag op uitnodiging van Tessa Vorderman (D66 Berg en Dal) neergestreken bij de Notre Dame des Anges in Ubbergen met daarbij diverse politieke kopstukken zoals minister Wouter Koolmees, Senator Joris Backer en Gerben Jan Gerbrandy lid van het Europees parlement.

In de aula hadden zich zo'n honderd leerlingen verzameld. Er werden aan de leerlingen ierv stellingen voorgelegd waar ze via app konden reageren.
Stelling 1: Is er een gelijke verdeling in de 2de Kamer tussen mannen en vrouwen? Oneens 78 leerlingen en eens 15.
Stelling 2: Hebben meisjes en jongens gelijke rechten op het gebied van onderwijs en werk? Eens 60 leerlingen en oneens 27.
Stelling 3: Meisjes hebben evenveel kans als jongens? 54 leerlingen eens en24 oneens.
Stelling 4: Een oude uitspraak van Els Borst; De politiek is te belangrijk om alleen aan mannen over te laten? 51 leerlingen eens en 19 oneens.
Minister Koolmees liet weten dat het verschil tussen mannen en vrouwen gelukkig minder is geworden de laatste jaren, maar het kan nog beter hield hij de leerlingen voor. Hij liet weten een wetsvoorstel te hebben ingediend om het zwangerschapsverlof voor mannen uit te breiden van 2 naar 5 dagen. Senator Backer nodigde de leerlingen uit eens een kijkje te komen in de Eerste Kamer in Den Haag, wat beslist de moeite waard is, aldus Backer.Tessa Vorderman van D66 bedankte de D66-kopstukken voor hun bezoek naar Ubbergen.

Uitgelicht

Digitale krant