(Foto:Joop Verstraaten )
(Foto:Joop Verstraaten )

Kleuters sluiten winkelproject af met enkele winkelbezoeken

Algemeen

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK–BREEDEWEG – In totaal 39 kleuters van groep 1 en 2 (4 tot 6 jaar) van basisschool Breedeweg hebben woensdagmiddag het project Winkel afgesloten met enkele winkelbezoeken in het centrum van Groesbeek.

Tijdens de lesuren hadden de kleuters al kennis gemaakt met winkel in het algemeen en hadden zelfs al een winkeltje gemaakt. Woensdagmiddag werd het project afgesloten met een bezoek aan een viertal winkels in Groesbeek. Zo werd de Aldi, Jan Linders, Boerenbond en groentespecialist Hemmie van Haaren bezocht. De kleuters waren in groepjes verdeeld en wisselden elkaar af. Bij Hemmie van Haaren was het een waar feest, want de kleuters mochten net als de jufs Marian, Helma, stagiaire Anyssa en de hulpouders overal van proeven. Ook mochten de kleuters er achter de schermen kijken waar de groente en fruit verwerkt worden tot salades en maaltijden en het fruit voor smoothies en sappen.

De 5-jarige Dex liet zich ontvallen het interessant te vinden. Daarvoor waren ze bij Jan Linders geweest waar ze een kijkje namen in het magazijn, waar de lege flessen terecht komen, de koel– en vriescel, en de bakkerij waarover ze uitleg kregen. Ook hier werden de kleuters verwend met krentenbollen en stukjes kaas. Het project 'Winkel' was zeer geslaagd en in het bijzonder de afronding ervan.

Uitgelicht

Digitale krant