Groesbeekse Boys lijkt weg kwijt

BREEDEWEG - Groesbeekse Boys kende een goede reeks wedstrijden in de tweede periode. De laatste wedstrijden ging het duidelijk minder goed. Drie keer volgde een gelijkspel en twee keer werd verloren. Ook afgelopen zondag wist Groesbeekse Boys niet te winnen. Tegen ONA '53, nummer laatst van de competitie, werd met 4-2 verloren. Hopelijk weet het team van trainer Koen Renswoude de juiste vorm snel weer te vinden.

Groesbeekse Boys begon in Wageningen nog wel goed tegen hekkensluiter ONA. Na vijf minuten voetballen kopte Rens Hubers een corner binnen. Ondanks het lichte veldoverwicht in het eerste deel van de wedstrijd komt ONA na een half uur voetballen op gelijke hoogte. Dennie Lamers profiteerde van ongelukkig Groesbeeks balverlies. Vanaf dat moment was Groesbeekse Boys de weg kwijt en keek het enkele minuten later al tegen een 2-1 achterstand aan. Voor het rustsignaal wist Dave Kleijnen de stand nog wel op gelijke hoogte te brengen met een kopbal uit een voorzet van Maarten van de Burg.

In het tweede bedrijf van de wedstrijd was de thuisploeg duidelijk beter. Het vocht met veel passie voor lijfsbehoud. Luuk van de Harst strafte slap verdedigend werk af. Groesbeekse Boys wist daar in het verloop van de wedstrijd niets meer tegenover te zetten. In de slotminuut scoorde Tim Dierkes vanuit een penalty de 4-2 eindstand.

Zondag 22 april krijgt Groesbeekse Boys een nieuwe kans om zich te revancheren van de slechte reeks wedstrijden. Op sportpark Breedeweg komt Hatert, dat net als ONA onder de degradatiestreep staat, op bezoek. Deze wedstrijd begint om 14.00 uur.