De Treffers boekt belangrijke winst in Noordwijkerhout

Algemeen

GROESBEEK - De Treffers won in Noordwijkerhout met 0-3 en deed prima zaken op de ranglijst. Qua historie en prestatie is VVSB een ontzettend lastige wedstrijd voor de rood-zwarten uit Groesbeek. De Treffers wist dat het door de eerder die dag behaalde resultaten van de concurrenten goede zaken kon doen bij een overwinning.

De uitploeg was de gehele wedstrijd sterker dan VVSB, de eerste kans was echter voor de thuisploeg en één minuut later had De Treffers op 0 -1 moeten komen. Net voor rust bracht De Treffers doelman redding. Na rust was duidelijk dat er maar één ploeg recht had op drie punten en dat was De Treffers. De Treffers kreeg een penalty na een domme handsbal van de tegenstander die Boy van Beek in de netten wist te schieten 0-1. Door dit doelpunt leek het (minimale) verzet van de thuisploeg gebroken. Dit resulteerde vijf minuten later tot een verdubbeling van de marge. Coen Maertzdorf gaf een voorzet die nog verlengt werd door een Noordwijkse verdediger. Door die verlenging kwam de bal precies goed bij Niek Versteegen die hierdoor kon volleren. De volley ging door de benen van keeper Valk en liet het doelnet bollen 0-2.

Trainer Jack Honsbeek van VVSB voerde drie wissels door en ging alles of niets spelen, het werd het laatste. De solide verdediging van De Treffers gaf geen kansen weg en zag zelfs dat uit een counter het derde doelpunt van de avond aangetekend kon worden. In een counter gaf Niels Wouters de bal diep op Niek Versteegen die de verdediging van VVSB aardig bezig hield. In een scrimmage kwam de bal bij Coen Maertzdorf die niet aarzelde en de 0-3 tegen de touwen aan schoot. Een geweldig resultaat wat ook geweldig welkom is. Niet alleen gezien de stand op de ranglijst maar ook voor het gevoel in de groep. Zaterdag 21 februari komt de koploper Katwijk naar sportpark Zuid en gaat De Treffers weer proberen weer een mooi resultaat te behalen.