(Foto: Peter Hendriks)
(Foto: Peter Hendriks)

Bloemen en cadeaubon voor 13-jarige Mirthe van Kerkhof Nederlands kampioen judo

Algemeen

Foto: Peter Hendriks

GROESBEEK – In het Groningse Leek is afgelopen weekend de 13-jarige Mirthe van Kerkhof Nederlands kampioen judo geworden in de klasse judoka's tot 15 jaar en de gewichtsklasse tot 44 kilogram.

Mirthe wist in de finale te winnen van de heersend kampioene Rossen. Zij wist de finale te bereiken door overwinningen op Bloemers, Trimbach en Van Maren. Een goed gevuld Topsportcentrum in Leek zag hoe Mirthe de winst in de eindstrijd naar haar toe trok, nadat twee ingezette aanvallen door de scheidsrechter met een wazi-ri en dus ippon werden beloond.

Voor Mirthe is dit de vierde medaille op het hoogste judo podium. Ze heeft al twee bronzen en een zilveren medaille behaald. Daarnaast heeft zij als pupil het prestigieuze Dutch Open Espoir van de stichting Judo Nijmegen op haar naam weten te zetten. Ter gelegenheid van dit Nederlands kampioenschap kwam wethouder Erik Weijers de kersverse kampioene feliciteren met haar behaalde resultaat. Namens het gemeentebestuur overhandigde hij Mirthe een fraai boeket bloemen, dat vergezeld ging van een cadeaubon.

Uitgelicht

Digitale krant